Over mij en tango

Over mij

Na enkele jaren ballroom, Latin en Europese folk te hebben gedanst, kwam ik in 2008 via een vriendin in aanraking met de Argentijnse tango. Het was liefde op het eerste gezicht.

In 2014 begon ik samen met Maureen van Althuis met wekelijkse lessen voor beginnende en gevorderde dansers. Eind 2014 besloot ik dat mijn leercurve nieuwe input nodig had en vertrok ik voor enkele maanden naar Buenos Aires, het Mekka van de tango. Ik tilde mijn dansniveau daar naar een hoger level door veel privéles te nemen van onder andere Moira Castellano en Pablo Rodriguez.

In 2015 na mijn terugkomst, heb ik het lesgeven doorgezet en ben ik ook in Amsterdam gestart met lesgeven. Eind 2015 trok Buenos Aires weer en vertrok ik wederom naar Argentinië. Ik ben daar samen gaan werken met Alice Jothy uit Parijs. Een jonge, geweldige danseres met energie voor 10!

Vanaf mei 2016 ben ik weer terug in Nederland en vestig ik mij in Utrecht waar ik mijn eigen studio aan huis zal hebben voor privélessen en workshops. Oftewel, een eigen plek om al mijn kennis die ik heb opgedaan in Argentinië, te delen met alle dansers in Nederland!

Meer informatie over lessen.

Over Tango

Iedereen heeft een andere interpretatie van wat de tango is. Dat is wat deze kunstvorm zo prachtig maakt. Tango is voor mij een combinatie van dans, muziek, poëzie en nog veel meer. Ik richt me het meeste op de dans maar onderzoek ook alle andere aspecten van de tango om zo met de dans een vollediger verhaal te kunnen vertellen.

De dans gaat voor mij over de connectie tussen twee dansers, met elkaar, met de muziek en met de grond. Het gaat dan ook niet om uiterlijke kenmerken maar om hoe het voelt als koppel. Dit heeft niets met sensualiteit te maken maar met een dieper liggende connectie. Het gaat om leiden en volgen door naar elkaar te luisteren.
In de dans en de lessen, maak ik gebruik van lichaamstechniek om uiteindelijk de connectie, de sensatie en het plezier te vergroten.

Tango wordt over het algemeen als improvisatie gedanst. Daardoor is het mogelijk om met veel verschillende mensen te dansen. Elke dans is een nieuw kunstwerk dat ter plekke wordt gecreëerd.